Over mij

Ik ben Nelleke Kors, geboren in 1962. Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie ben ik gaan lesgeven in het basisonderwijs. Daarnaast heb ik een paar jaar pedagogiek en onderwijskunde gestudeerd in Leiden en Amsterdam. Uiteindelijk ben ik me gaan specialiseren in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Sinds 2008 begeleid ik de Plusklassen die ik heb opgezet in het basisonderwijs.

 


In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de Zen Shiatsu opleiding in Amsterdam. In deze periode heb ik ook de Samoerai Shiatsu training voor kinderen gedaan.  Naast behandelingen doe ik mee aan Shiatsu-projecten op locatie en geef ik cursussen. Ook combineer ik onderwijs en Shiatsu in de vorm van individuele lichaamsgerichte begeleiding van kinderen.

 

Naast mijn werk heb ik me in de corona periode bezig gehouden met mijn eigen verdieping. Bij Els Pronk en Luk Dewulff heb ik de cursus 'Talent gedreven werken met kinderen' gedaan. Daarnaast heb ik bij Els Pronk de cursus 'Trauma en hechting bezien vanuit talent en veerkracht' gedaan (zie blijmetmijacademie.nu). Sinds 2021 combineer ik ouder en kind shiatsu met de kennis die ik in deze cursussen heb opgedaan.