Shiatsu verdiepingscursus herfst 2019

Na een succesvolle eerste editie gaat de shiatsu verdiepingscursus op zaterdag* 5 oktober opnieuw van start! De zomervakantie is voorbij. Iedereen gaat weer aan de slag. Onze levens worden weer snel druk. In de natuur zien we nu een andere beweging ontstaan. De herfst dient zich aan en daarmee een periode van loslaten en voorbereiden op volgend jaar. Dit is een periode bij uitstek om te starten met shiatsu.

 

Inhoud.

Eerder heb je al kennis gemaakt met shiatsu, meridiaan strekkingen en wat achtergronden. Mogelijk heb je al ervaren hoe energie in beweging gebracht kan worden.
In de verdiepingscursus gaan we dit verder uitwerken. Vanuit de vijf elementen kijken we naar de relatie tussen shiatsu en je eigen leven. We nemen rustig de tijd om elk element en elke meridiaan te onderzoeken. Principes van yin/yang en kyo/jitsu krijgen een plek in de lessen. Daarnaast verdiepen we het geven van shiatsu met gebruik van visualisatie en anma kloptechnieken.

Opbouw.
De cursus bestaat uit 10 lessen, waarin we de vijf elementen volgen. Bij de meeste elementen horen twee meridianen, een yin- en een yanglijn. We nemen steeds twee weken om een element uit te werken, eerst de yinlijn, de week erop de yanglijn. De kennis uit de basiscursus wordt herhaald en uitgebreid. Je leert ook hoe je kan voelen waar je wel of niet welkom bent op een meridiaan. Daarnaast leer je hoe energie per element en meridiaan anders kan voelen.
Bij elke les zitten in de reader opdrachten voor thuis. Hierbij gaat het om strekkingen, hara en ki oefeningen en opdrachten om shiatsu bij je eigen leven te betrekken.

Praktische info.

  • De cursus start op zaterdag* 5 oktober 2019 in het Shiatsu Centrum. De andere data zijn: 12 okt, 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov,  23 nov, 30 nov, 7 dec en 14 dec.
  • De cursus bestaat uit 10 lessen, van 10:00 tot 12:00, en wordt gegeven door mij.
  • De cursus is bedoeld voor mensen die al een paar ervaringen met shiatsu hebben gehad.
  • De cursus start bij een minimum van 5 deelnemers. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.
  • De kosten zijn €250,00 (incl btw), met inbegrip reader. Reservering is definitief na betaling. Voor aanmeldingen binnen een week geldt een Early Bird tarief van €210,00.

 

*Als zondag beter uitkomt voor veel mensen, dan kunnen we ook switchen naar de zondag, of een extra groep maken.

 

Aanmelden via: info@ukiyo-shiatsu.nl of het contactformulier op deze site.